Monday, December 8, 2014

Clear Items!

Assalamualaikum dan haii..

Aku ada beberapa preloved items nak jual murah-murah ni.Nak bagi clear barang-barang kat rumah ni yang da penuh sesak bagai..

ITEM 1 : POOL (termasuk pam elektrik)
~current status : SOLD~ 
Harga beli : RM250
Harga nak jual : RM200
Condition : 9.5/10 (letak dalam rumah je anak buat main, tak pernah isi air pun)
Reason jual : Nak clear space kat rumah. Pool ni baru 2 bulan beli. Encik suami beli sebab nak bagi anak main slide tu. Motip nak bagi main slide tapi beli pool besar begini? Condition memang ok just habuk-habuk sikit la tak kuasa da aku nak lap hari2. Kalau tengok dalm gambar ni, encik suami tak pam betul-betul so tak berapa mantap sangat kelihatannya.


ITEM 2 : IKEA children's tent
~current status : SOLD~
Harga beli : RM69
Harga nak jual : RM50
Condition : 10/10
Reason jual : Beli dan pasang sekejap je masa dok Karak dulu. Tak lama pastu pindah dan tak pernah pasang lagi tent ni. So nak jual lagi bagi clear sket ruang dalam stor tu.


ITEM 3 : Meja Belajar
~current status : BOOKED~ 
Harga beli : RM105
Harga nak jual : RM80
Condition : 9/10(ada kesan calar sket-sket n kesan color pencil tapi boleh hilang bila lap)
Reason jual :Anak terlalu obses dengan meja ni sampaikan nak angkut bawak tidur sekali atas katil. Maka mama terpaksa bertindak kejam bungkus semula meja ni masuk kotak, simpan n now time to let it go.


ITEM 4 : Handbag ELLE
~current status : SOLD~ 
Harga beli : RM399
Harga nak jual : RM150
Condition : 8/10(ada kesan calar sket dan terkopek sket side tepi, rujuk gambar seterusnya)
Reason jual : Banyak sangat handbag so nak bagi clear la. Handbag ni masa aku beli new arrival so tu pasal harga dia agak mahal. Beg ni besar boleh muat nak masuk tablet or ipad. Aku sumbat NOTE 10.0 pun muat. Beg ni ada kesan terkopek kat bahagian tepi-tepi dia dan kesan lekuk terlipat. Kalau kau rasa kau fussy buyer aku nasihatkan tak payah beli. Ikutkan aku yang tak fussy ni handbag ni still condition 10/10..kehkeh..


Ada 3 compartment di dalam. 

Bahagian tepi ada terkopek n kesan lekuk sebab beg terlipat. Tapi mata aku tengok ok je ni.

Kesan calar sket

ITEM 5 : Jeans LEVIS (Original-beli kat butik)
Harga beli : RM290
Harga nak jual : RM100
Condition :9.5/10
Reason jual :  Dah tak muat pakai sebab aku makin kurus kan (sambil nangis empat bucu katil). Ni bukan sekadar preloved tapi still in love punya items. Sayang nak let go tapi kalau da tak bermanfaat untuk aku, dengan berat hati lepaskanlah. Jeans ni straight cut, potongan paras atas pinggul. Saiz pinggang 27. Oh ye, aku ada hantar potong sket kakinya so sesuai la untuk orang yang rendang macam aku berketinggian 150cm.




All prices are excluding postage. Harga still boleh kawtim asalkan munasabah. Postage aku kira RM10 bagi setiap item. Kalau ada yang ambil lebih dari satu item nanti aku kawtim harga postage. Kalau ada yang nak COD or self pick up lagi bagus area Putrajaya ye.

So sapa yang berminat, boleh la email aku : 
nadiabintihairi@gmail.com


Thursday, December 4, 2014

First Cheque From Nuffnang

Assalamualaikum dan haii..

 

Alhamdulillah rezeki..first time cash out tabung nuffnang, hari ni sampai da cheque nye. Tak banyak mana, maklumla blogger suam2 kuku syok sendiri. Apapun rezeki untuk anak2 la ni.

Thanx Nuffnang. Semangat nak menulis lagi nih..

Monday, December 1, 2014

My Aidijuma After 2 Years

Assalamualaikum dan haii..

Sekarang ni tudung Aidijuma dah jadi fenomena sangat kan? Selain cantik, harga tudung ni sangatlah affordable ikut warna label. Ramai geng-geng gojes yang meracun tapi kutahan jebat jugak sehingga akhirnya tewas jugak minggu yang sudah.

Actually ni adalah tudung Aidijuma kedua yang aku beli selepas 2 tahun. Tudung Aidijuma pertama aku beli masa Pesta Konvo UTHM tahun 2012. Aku beli yang plain je, harga pun baru RM10 je masa tu. Masa tu AJ tak femes sangat macam sekarang. Then minggu lepas ramai yang up design baru yang nak release hari Sabtu (lepas), maka tewaslah aku. Aku terjatuh cinta dengan Flower Blossom dengan Traveller tu. Cantik sangat. Yang lain-lain cantik jugak tapi takdelah aku nak beli semua. Boleh beli tapi lepas tu puasa 20 hari berturut-turut lah aku. Huuhu..

Nak jadi cerita, hari Sabtu tu, igshop yang aku order tudung tu wassap aku bagitau yang tudung aku ada benang lebih. Allah..benang lebih sekelumit tu risau sungguh dia takut customer tak nak. Tu kalau dia tak bagitau aku tu, belum tentu pun aku tau ada benang lebih. Huhu.. Sebab pernah gak aku baca kat dalam group AJ, memang ada yang tak puas hati kalau ada benang lebih atau benang putih kesan tarik tu kan. Datin Juma jugak yang dipersalahkan. Allah..kalau tudung tu koyak ke berlubang ke boleh la nak argue. Tapi kalau setakat secoet sket buat tak nampak sudah. Takde sape akan tegur pun. Bagi aku, kalau sedikit 'kecacatan' dapat kat aku, aku terima je la 'kecacatan' tu sebagai balasan atau kifarah atas dosa kecil aku. Kifarah tu boleh datang dalam macam-macam bentuk kan. Even tudung terlebih benang tu aku terima je la, tu bahagian yang Allah da tentukan untuk aku. Bukan nak kata aku ni baik sangat la cuma kekadang kita lupa setiap yang berlaku tu mesti ada sebabnya. Bayangkan la, dia ni bukan beli sehelai je tudung khas untuk aku. Berhelai-helai. Tapi boleh plak satu helai yang 'cacat' sikit tu dapat kat aku. Terima je la dengan hati terbuka. 


So hari ni aku terima dah tudung Aidijuma aku. Cantik sangat! Dan yang bestnya, benang lebih yang dikatakan tu langsung tak nampak! Puas aku belek mana la aihh yang benang lebih ni. Dia salah bagi tudung ke. Ada la aku nampak macam benang terkeluar sikit, halus je. Allah..kot ada yang komplen ni tak tau la nak sempurna tahap mana lagi dah. Ni pun da cukup sempurna da bagi aku.


Lepas ni tak tau la nak beli lagi ke tak. Mengawal diri je nih. Hehehe..Oh ye, aku nak ucapkan syabas dan tahniah jugak kat igshop ni thefatinsshope sebab berlaku jujur pada customer. Tak le customer meroyan lepas dapat parcel kan. Nasib baik la jugak ko dapat customer tak banyak songeh cam aku. Hehehe..ok la..tu je. byeee..

p/s : tazabarrrrr nak pakaiiii.....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...