Monday, December 1, 2014

My Aidijuma After 2 Years

Assalamualaikum dan haii..

Sekarang ni tudung Aidijuma dah jadi fenomena sangat kan? Selain cantik, harga tudung ni sangatlah affordable ikut warna label. Ramai geng-geng gojes yang meracun tapi kutahan jebat jugak sehingga akhirnya tewas jugak minggu yang sudah.

Actually ni adalah tudung Aidijuma kedua yang aku beli selepas 2 tahun. Tudung Aidijuma pertama aku beli masa Pesta Konvo UTHM tahun 2012. Aku beli yang plain je, harga pun baru RM10 je masa tu. Masa tu AJ tak femes sangat macam sekarang. Then minggu lepas ramai yang up design baru yang nak release hari Sabtu (lepas), maka tewaslah aku. Aku terjatuh cinta dengan Flower Blossom dengan Traveller tu. Cantik sangat. Yang lain-lain cantik jugak tapi takdelah aku nak beli semua. Boleh beli tapi lepas tu puasa 20 hari berturut-turut lah aku. Huuhu..

Nak jadi cerita, hari Sabtu tu, igshop yang aku order tudung tu wassap aku bagitau yang tudung aku ada benang lebih. Allah..benang lebih sekelumit tu risau sungguh dia takut customer tak nak. Tu kalau dia tak bagitau aku tu, belum tentu pun aku tau ada benang lebih. Huhu.. Sebab pernah gak aku baca kat dalam group AJ, memang ada yang tak puas hati kalau ada benang lebih atau benang putih kesan tarik tu kan. Datin Juma jugak yang dipersalahkan. Allah..kalau tudung tu koyak ke berlubang ke boleh la nak argue. Tapi kalau setakat secoet sket buat tak nampak sudah. Takde sape akan tegur pun. Bagi aku, kalau sedikit 'kecacatan' dapat kat aku, aku terima je la 'kecacatan' tu sebagai balasan atau kifarah atas dosa kecil aku. Kifarah tu boleh datang dalam macam-macam bentuk kan. Even tudung terlebih benang tu aku terima je la, tu bahagian yang Allah da tentukan untuk aku. Bukan nak kata aku ni baik sangat la cuma kekadang kita lupa setiap yang berlaku tu mesti ada sebabnya. Bayangkan la, dia ni bukan beli sehelai je tudung khas untuk aku. Berhelai-helai. Tapi boleh plak satu helai yang 'cacat' sikit tu dapat kat aku. Terima je la dengan hati terbuka. 


So hari ni aku terima dah tudung Aidijuma aku. Cantik sangat! Dan yang bestnya, benang lebih yang dikatakan tu langsung tak nampak! Puas aku belek mana la aihh yang benang lebih ni. Dia salah bagi tudung ke. Ada la aku nampak macam benang terkeluar sikit, halus je. Allah..kot ada yang komplen ni tak tau la nak sempurna tahap mana lagi dah. Ni pun da cukup sempurna da bagi aku.


Lepas ni tak tau la nak beli lagi ke tak. Mengawal diri je nih. Hehehe..Oh ye, aku nak ucapkan syabas dan tahniah jugak kat igshop ni thefatinsshope sebab berlaku jujur pada customer. Tak le customer meroyan lepas dapat parcel kan. Nasib baik la jugak ko dapat customer tak banyak songeh cam aku. Hehehe..ok la..tu je. byeee..

p/s : tazabarrrrr nak pakaiiii.....




6 comments:

  1. kempen yg kali ni mmg giler² org menerjahkan.. bnyk stok habis... klu sy pun dpt mcm ni dh syukur .. xdelah nampak sgt pun cacat tu ... nak banding kena pg beli berebut²...

    ReplyDelete
  2. semoga aku tak terjebak.. huuhuh.. aku suka shalw sbu...

    ReplyDelete
  3. Alamak wan xdpt biru tue hbs stok, xlalu nak pi beratur upah orang jea rm3 sehelai..
    http://wanadawiyah020584.blogspot.com/2014/12/ww-cadar-patchworks-rare.html

    ReplyDelete
  4. shawl tuh mmg lawa...by aidijuma..bguslah kan...skurgnya..jujur dgn planggn...

    ReplyDelete
  5. shawl tuh mmg lwa...bleh try bli pas nih...shawl by aidijuma..

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...