Sunday, May 24, 2015

Rutin Mendobi Hujung Minggu

Assalamualaikum dan haii..



Ni la rutin aku setiap minggu. Actually rutin tetap aku membasuh baju je start hari Sabtu then Ahad bawak ke self service dobi untuk keringkan baju. Biasanya yang bawak baju ke dobi untuk keringkan ni si papa tapi hari ni dia nak mengelat plak. So xpela aku pi dobi keringkan baju. Dia dok umah jaga anak2. Huhuhu..

Macam malas je bunyinye ek. Hehee..memang malas pun. Bahaha... actually malas tu satu hal. Tapi punca utama aku mendobi hujung minggu je sebab kalau aku basuh baju on weekdays selalunya kalau hujan habis baju basah kena tempias hujan. Kekadang datang mood rajin aku basuh baju on weekday then terus sidai. Sekali esok balik keja hujan lebat abes baju semua basah. Padahal aku sidai kat belakang rumah berbumbung. Sobss.. da beberapa kali jadik macam tu so malas la aku nak mempertaruhkan nasib kain baju aku lagi so better bawak dobi je. Tu pun bukan full dobi. Keringkan je. Bawak balik still kena dok melipat gak.

Aaa...xsukenya keja dobi n lipat baju ni. Ehm.. tapi harap2 la kot ada bajet lebih nak beli dryer sendiri la macam entri aku yg lepas tu. Dok berangan da nak beli last2 xjadik beli gak. Huhu.. best gak dryer ni sebab memang sangat jimatkan masa kan..


6 comments:

  1. jemur kawasan berbumbung pun kena tempias ye..

    saya jemur dalam rumah... Buka tingkap untuk pengudaraan.. Nak jemur kat luar, bumbung bocor tak repair lagi.. Kang basah pulak bila ujan, satu hal pulak nak re-wash.

    ReplyDelete
  2. rutin mendobi kita sama hehhe. start malam sabtu memang 3 trip basuh baju.. pagi sabtu baru baba bawak p keringkan je. habis cerita heh

    ReplyDelete
  3. aku paling tak suke lipat wei..jemur aku suka..haha

    ReplyDelete
  4. hihi xpe..dah musim pnas balik ni...xyah g dobi lagi

    ReplyDelete
  5. aku pon kalau ikut hati.nak je beli sebijik.hahaha

    ReplyDelete

Love you to the moon and back!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...