Monday, February 16, 2015

Diagnosis, Diagnosis 2, CatatanMatLuthfi



Sekian lama kunanti, akhirnya tiba jua..koleksi buku terbaru. Harap ada kelapangan masa untuk khatamkan buku-buku ini (dan koleksi buku lain di rumah yang masih tak khatam).. tak dan pi bookstore? Beli online je di ig @darulmakrifahbookstore 

Thursday, February 5, 2015

Telekung Cotton

Assalamulaikum dan haii..

Hari ni aku nak review satu jenis telekung yang sangat cantik dan best.  Korang layan dulu gambar kat bawah ni k.


Amacam? Cantik kan? Bagi english style n shabby lover macam aku ni, telekung ni sangat-sangat lah cantik. Bukan sekadar cantik, kualiti kainnya pun sangat bagus dan sejuk. Material telekung ni 100% cotton. Dihiasi dengan renda-renda dan corak polkadot memang fefeeling comel sangat. 

Jangan ingat time kuar rumah je nak melawa-lawa, time mengadap Allah pun kenalah melawa jugak. Kalau boleh beli baju mahal-mahal, gadget mahal-mahal, takkan la telekung berkualiti macam gini tak boleh nak beli kan. At least biarlah ada satu yang paling bagus. Ni balik-balik telekung nan satu tu jugak ko sarung sampai kusam, kuning dan masam. Errkk... 

Oh ye..telekung ni jugak pakej sekali dengan begnya yang super comel. Mudah sangat la nak bawak travel sana sini. Kalau beli yang pakej premium, siap ada sejadah comel lagi.

Bila beli telekung berkualiti gini, tidak la maknanya aku ni terbukti alim ke, iman dan takwa tahap malaikat ke.. tapi at least sedikit sebanyak membantu menaikkan semangat aku untuk terus istiqamah dalam solat. Kekadang rasa cam tak sabar plak nak solat sebab nak pakai telekung comel ni. Tapi ni aku pakai kat rumah je la sebab telekung ni comel sangat. Takut tertimbul plak rasa riak kalau pakai di khalayak. Tu belum lagi kot menimbulkan rasa iri dan meluat pada yang berakal negatif. So aku pakai diam-diam kat rumah sudahlah, perasan comel sorang-sorang je kat bilik. Tapi kalau korang nak pakai bawak pi masjid/surau tak de salahnya. Allah lebih tau niat kita kan? Syoohhh jauh-jauh orang yang nak berakal negatif kat kita.

So kalau sesiapa nak memiliki telekung comel gini, boleh la lawat instagram @thetelekungkeeper. Ada macam-macam warna dan corak lagi. Selamat bersolat!


Blog Ini Masih Bernyawa

Assalamualaikum dan haii..

Beberapa hari ni cuba serapkan roh rajin untuk update blog. Lama tak update blog. Banyak cerita nak dikongsikan tapi terpaksa tangguh atas sebab batasan waktu. Too busy at work, too busy at home. Even hari cuti pun busynya aiihhh bersusun jadual nak ke sana sini dan nak buat itu ini..

Bila lama da tak update blog, tak sangka ramai pulak yang dok email tanya pelbagai soalan. Pasal rak, pasal susun atur, pasal taska, pasal susu anak, pasal resepi.. Alhamdulillah..tu maknanya blog aku ni bermanfaat dalam perkongsian ilmu (even ada yang kata blog aku ni blog haprak kan..).. Dan jika ada masa memang aku akan cuba reply email kamu semua secepat mungkin. Insya-Allah. Setiap ilmu yang dikongsikan pasti ada ganjaran pahala menanti kan..

Oh ye..sorry jugak sebab ramai yang tak boleh comment kat post2 aku. Ada yang mesej tanya apasal tak boleh komen. Haha..Buat sementara ni sengaja aku setkan macam tu. Sebab bila post sesuatu entri, aku bukannya taksub mengejar komen yang banyak. Lagi-lagi kalau komen negatif yang tak berkaitan lagi lah aku campak je masuk dalam spam. Yang penting ada orang view. Bila ada yang view, maknanya perkara yang aku nak share tu sampailah. Walaupun sekadar blog picisan yang haprak, dalam sehari tak kurang 500-800 views. Kalau aku ada post entri baru lagi lah 1000 views tak pernah kurang. Bertambah duit tabung nuffnang aku even seciput demi seciput. Tapi tu just sampingan la, yang paling penting aku dapat share sesuatu.

Insya-Allah..aku akan cuba update sikit demi sikit.. Terima kasih pada semua yang terus menyokong. Any queries, email me.. :)



p/s : Stalker please syoohhh jauh-jauh. Kata menyampah, tapi masih jugak datang menjengah. Apa ke jenis spesis ntah.


Wednesday, February 4, 2015

Jauhilah Sifat Mazmumah #Muhasabah1

Sumber : http://drhalimi.blogspot.com

Sunday, February 1, 2015

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...