Friday, April 22, 2016

Review : Sponsor Fun Family Day GBSB 2.0

Hai korang.. jaga-jaga aku nak update blog ni. hahaha... baru berkesempatan nak buat review sponsor fun family day GBSB 2.0 kat Morib Gold Coast hari tu. Macam-macam khazanah setiap orang dapat bawak balik. Alahaiii murah rezeki korang wahai sponsor sekalian.

Sebahagian khazanah fun family day kali ini. Diulangi lagi, sebahagian saja ye. Yang makanan macam2 lagi ada kat atas meja aku lupa nak snap sekali.

So, aku nak review satu-satu nih. Our main sponsor la yg dalam goodies bag.

  Tissue cover ni comey sangat aiihhh n very praktikal. Aku pun fefeeling eksyen gak bila kuarkan tisu dari handbag siap ada tissue cover haa.. memang sesuai sangat la kalau nak bagi tissue cover ni as gift.

Follow ig : ddsewwithlove
 
Sayang sangat embroidery towel by Aidan Stitch ni sebab ada sulam event kami Gojes FunDay@Morib2015. Kenangan sangat nih. Towel nih sangat berkualiti, tebal dan gebusss.. Cantik siap ikat reben haa.. Sesuai sangat kalau nak buat door gift ke.. request je nak sulam ape pun mesti boleh punya. 

 Follow ig : vanillavendor
Follow FB : AidanStitch
 
 Ini pulak pin tudung bentuk dokoh. Aku memang suka dokoh. Nampak classic yet elegant. Eceehh..

Follow ig : doublek_label

 
 Owhhh.. bawang goreng Projek Niaga ni memang sedap bak hang! Dia da sponsor satu balang ni, aku beli satu lagi balang yang besar buat stok. Huhu.. bawang goreng ni punyelah sedap hinggakan kitorang anak beranak ratah gitu je kruuupp kraaappp macam makan keropok. 

Then Projek Niaga pun ada sponsor inspired perfume. Aku dapat DKNY Blossom. Memang sama la bau dengan yang original. 

Follow FB : Projek Niaga Ent.
Follow ig : projekniaga


 Haaa... ini plak brownies yang tak perlu diperkenalkan lagi. Meletops brownies ni tau. Disponsor oleh blogger kita yang hot sapa lagi kalau bukan si Rara. Dia sponsor one slice untuk setiap sorang budak untuk sambutan besday. Tapi sebab brownies dia sedap, mana la cukup one slice. Of course la aku kena beli lagi yg full set. Memang sedap sangat! Tak manis sangat n then kat dalamnya tu ada plak kepingan coklat. Perghh.. sedap.. sedap.. memang satu kerugian la kalau korang tak merasa. Rasanya brownies ni boleh pos jugak kot, ye ke rara? hahaha..

Follow ig : sugarlandbyrara

 
 Yang ni plak datang jauh dari Johor. Johor memang tak dapat dipisahkan dengan Mee Bandung dan Mee Siput. Ya Allah.. rasa nak menitik air liur terbayangkan kesedapan 2 nikmat dunia nih.

Mee siput follow ig : jjmakpon_official
Perencah Mee Bandung follow FB : Pengedar Mak Pon Perencah Mee Bandung


 Ini pulak muffin yang disponsor oleh kak amy kita. kak Amy ni memang pandai masak macam2, semua sedap. Aku pernah order lasagna. Sedapp hoii.. La ni da makin maju buat frozen food plak. Kalau la aku dok dekat gombak maunya muka aku je yang beli frozen food ni. oh ye.. aku x sempat snap gambo muffin ni sebab anak aku da selamat ngapp dalam kereta. So aku cilok je dari blog ciknaa. Muahaha..


 Design baju untuk tahun ni direka oleh Ekin Jamal. Memang terer bab design nih. 

Follow ig : byekinjamal

 Then t-shirt ni dicetak oleh All About Printing. Tshirt cotton yang berkualiti, cantik terletak. Ngam anak aku pakai ni haa.. mak pak nya pakai pun lagi la ngam.
 
Follow FB : ALLABOUTPRINTING
 




Alhamdulillah... murah rezeki para sponsor sekalian. InsyaAllah panjang umur kita jumpa lagi next family day 3.0 tahun depan.


Monday, April 11, 2016

GBSB Family Fun Day 2.0

Finally.. tibalah hari yang dinanti-nanti. Setelah sekian lama merancang, walau ada pelbagai cabaran jugak demi merealisasikan event ni, Alhamdulillah akhirnya semua berjalan dengan lancar.

Aku hanya datang pada hari kedua je iaitu hari games pada Ahad. Aku tak dapat nak bermalam kat sana sebab nak buat preparation untuk pergi os plak hari isnin tu. kalau tak, memang tak sempat la nak mendobi, nak melipat lagi, nak pack baju lagi..owhh banyak kejanya. maka korbankan hari Sabtu untuk selesaikan semua urusan, maka Ahad je kita berjimba.

Aku sampai kira on time la jugak. 7.50 pagi da berjaya sampai kat Gold Coast. Actually Gold Coast ni takde la jauh sangat pun dari rumah kitorang. Lebih kurang 40 minit je. So lepas Subuh tu terus bersiap dan gerak.

Aktiviti dimulakan dengan menari chicken dance. saje nak bagi warm up dulu kan. tapi bebudak semua tak reti nak berchicken dance. nasib la Hadif anak si khai sporting, dia yang jadik instructor kat depan menari chicken dance. memang sesuai la menang anugerah anak sporting.

Sesi chicken dance..  anak2 kat depan tu elok je buat hal sendiri. hahaha..

Ok, sebelum muka masing2 berlengas, mesti lah ambik gambar dulu kan. Aku malas nak cerita panjang. Tengok gambar je la ye. Aku idak le masukkan semua gambar aktiviti, jenuh plak korang nak tengok semua. selected pic je la. hahahaha...

 Mak-mak gojes

Superdad yang sporting.. tanpa keizinan dan keredhaan para suami maka tidak lah program ini akan terjadi.. huhu..

My cheeky boys... 

Game isi air dalam botol

Tak sia-sia berlatih kat bilik air hari2.. hahaha

Yeahh.. Saif menang! Well done!

 Ni game untuk anak2 below 2years lesen P. Games mok cun namanya. Anak sapa lari sampai kat mak dia dulu menang. Safir tu da laju da nak berlari tu, tapi pastu dia tergedik2 menyengih plak.

Tapi menang jugak! huhu.. arash menang gak. amboiii sedapnya leenda minum air kotak kat belakang tu...

Ni game suamiku pocong. dasyat diorang ni melompat. memang dah rupa pocong la. hahaha.. tengok anak sape nanges kat bawah tu, takut nampak pocong melompat. haahhaha..

Game balang beracun. Jasmin kena dedahkan rahsia dia yang paling busuk! hahaha.. kitorang tau da rahsia ko min! Ciknaa plak kena say ilebiu kat hubby. hihi..

Bab bergambar, pantang! Pantang tertinggal!

 Lastly, sesi bagi anugerah dan hadiah cabutan bertuah n goodies bagai. Icha anak yatie menang anugerah anak paling ceria. tu macam muka tak percaya je..hahaha..
 Family potrait.. tertutup plak muka Saif.. huhu.. jadik lahhh..

Sebahagian hadiah n goodies yang dapat. Murah rezeki anda semua. Nanti kita buat entri review satu2 sponsor ye.

Ok, selesai sudah GBSB Fun Family Day 2.0 bagi tahun 2016. InsyaAllah panjang umur murah rezeki, kita buat lagi. Love GBSB!






Thursday, April 7, 2016

GBSB Family Fun Day 2016



2 hari saja lagi untuk GBSB Family Fun Day di Gold Coast, Morib! eh.. tapi aku kira 3 hari la sebab aku datang untuk games hari Ahad je. huhuhu..

Tazabarrrr..

Special Thanks To Our Lovely Sponsors For This 2nd Event; .

πŸ‘‰@barangbaby_fingertips.shop
πŸ‘‰@doublek_label
πŸ‘‰@allaboutprinting
πŸ‘‰@comeystuff.instantshawl
πŸ‘‰@ddsewwithlove
πŸ‘‰@alysapunye
πŸ‘‰@amerislovely
πŸ‘‰@sugarlandbyrara
πŸ‘‰@umisue_studio
πŸ‘‰@ninjaklickz
πŸ‘‰@aidanstitch
πŸ‘‰@vanillavendor
πŸ‘‰@ekinjamalstudio
πŸ‘‰@dolceryna
πŸ‘‰@projekniaga
πŸ‘‰Fb : Pengedar Mak Pon Perencah Mee Bandung
πŸ‘‰Mee Siput Gorgelicious
01126819391

Kelas kau siap dapat sponsor lagi. Moga murah rezeki para sponsors sekalian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...