Wednesday, September 12, 2018

Happy Bubble Shower Gel by Therapybalmpuerskidsdom

Si bambam Aaira Sophea tu kulitnya memang sensitif sikit. Kalau salah guna produk, mulalah merah-merah naik ruam kat kulit dia. So kalau nak mandikan dia, memang aku pilih produk yang lembut untuk kulit dia. 


Salah satu produk yang aku guna inilah dia - Happy Bubble Shower Gel by @therapybalmpuerskidsdom . 

Antara kelebihan shower gel ni adalah : 
NATURAL
TIDAK MELEKIT
KULIT MENJADI LEMBAB
SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF


Bahannya pula terdiri daripada :
LAVENDER
JASMINE
BERGAMOT
ROSE

Ada ROSE, patut lah baunya wangiiiii sangat. Actually bukan setakat Aaira, mama Aaira pun pakai shower gel ni jugak. Even dah bilas pun, wangi rose tu melekat tau, sedap sangat.

Kalau ada yang nak cuba, boleh beli Trial Pack dulu. Baru RM15 je uolsss! Murah!

Trial set ni termasuk shower gel dan lotion. Memang berbaloi sangat!

Ok, cuba jangan tak cuba tauuuu...

Instagram : @therapybalmpuerskidsdom
Whatsapp : 011-28556016




Serbuk Cheese Segera Cheeza’s

Siapa aje yang tak suka cheese kan? Lagi-lagi si Saif, memang gila cheese. Kalau pergi KFC, cheezy wedges tu memang dia hadap satu box sorang. Siap ngendeng orang lain punya lagi. Tapi kalau hari-hari nak pi beli cheezy wedges kat KFC, memang tak mampoooo la mak.

Mujur la ada alternatif untuk gunakan serbuk cheese segera Cheeza's ni. Sonang baitu aiihhh tinggal tuang serbuk dan tambah air panas je, SIAP!! 



Senang sangat, anak pun boleh buat sendiri. Rasa pun sedap, terasa cheese nya tu. 

Senyum lebar la Saif lepas ni boleh la makan cheeza's hari-hari. Makan dengan kentang sedap, dengan ayam sedap..hari tu aku buat cicah roti lagi hahaha..punyalah sedap kan. Serius tak tipu.

Hanya 200gram CHEEZA’S CHEESE POWDER anda akan dpt hampir 750ML sos cheese..
BANYAKKKK TUUUU!!!

Nak Order?? Borong @ runcit
Cheeza's ada rangkaian stokis seluruh Malaysia / Brunei / Singapore. 

ATAU

Idea Untuk Goodies Bag

Alhamdulillah..selesai sudah Family Day GBSB 2018 kat Cyberview Resort & Spa. Kalau dah kata family day, tak sah kan kalau takde goodies bag. Syok sangat mak-mak gojes dapat macam-macam goodies. So ni nak share sikit idea nak letak barang apa dalam goodies bag tu.


Ni lah himpunan goodies bag untuk mak-mak gojes masa family day hari tu



 Macam-macam hadoooo!!

1. POPCORN



Popcorn bucket serendah rm1.20 untuk bucket size kecik dan sehingga rm2.50 untuk bucket size sederhana. Yang bestnya harga yang ditawarkan dah termasuk dengan thank you sticker. wow! Jenis popcorn mushroom bulat2 berperisa caramel. Memang sedap la kan kalau caramel ni. Budak2 suka, mak ayah lagi suka. 

Lokasinya di LORONG HAJI SAID BATU 7 JALAN KEBUN. Dia beroperasi dirumah (homebase)
Kalau nk tempah boleh whatsapp 018202086 atau 0163685367
atau boleh follow ig dia @crunchysweetpopcorn


 2. BROOCH



Haa brooch ni paling sesuai untuk apa2 event. Macam kami haritu family day sah2 la ada anak2 kan? ni nk promote BROOCH COMEL PONY dari Nurul Nabilah. Boleh checkout dia punya FACEBOOK Nurul Nabilah CrafterHa'Na

Ada banyak lagi hasil kraftangan dia yang korang boleh tempah.
Boleh whatsapp dia di 01126216226


3. POMADE


Haa jangan tak tahu sekarang pomade pon boleh dijadikan barangan goodies. Sebab dia bersize comel2 je. Sesuai nak bagi ayah ke anak ke. Tak kisah. Yang penting pomade ni bukan sebarang pomade di pasaran tu. Ni pomade khas yang menggunakan EO. Ada 4 EO dalam pomade tu. ROSEMARY, CEDARWOOD, GERANIUM dan LAVENDER. Apa kelebihan EO dalam pomade ni?

Omg! Banyak la kelebihan dia. Elok untuk otak dan memory. Sesuai pakai kat anak2 yang nak pegi sekolah tu kan? Selain dapat rambut kemas ada kelebihan lain. wow!

boleh follow ig dia @bydolcerina
atau whatsapp iera - 0195205540


4. BEKAS BROOCH


Bekas brooch ni nampak ekslusif kan? yang ni kami dapat sponsor dari tokey cantik @dapurnanafarhana. Thank you nana. Semoga murah rezeki dan sentiasa sukses dalam bisnes baking nana. Korang klau nk merasa kek2, brownies ke apa yang sgt2 sedap boleh usha ig dia. @dapurnanafarhana. Nescaya tak nyesal. 

Ok setakat tu la nk review barangan yang boleh diletakkan dalam bag goodies. Barang pon berguna. Size kecik comel2 aje. Dah tu nak letak dalam apa yang nampak proper sikit utk barang goodies ni?

Haa kami dapat bag cantik dari @letsfunbox
Bagnya cantik, kukuh untuk letak barang banyak. Dan boleh recycle! yay



Ok setakat itu sahaja kalini. 
BYE~


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...